Griekse Mythologie

Duizenden jaren geleden vroegen de Grieken zich al af hoe alles om hen heen tot stand was gekomen. Waar komt het onweer vandaan, hoe veranderen de seizoenen, wat veroorzaakt aardbevingen? De mythen werden bedacht als antwoorden op al deze vragen. Bergen, bloemen, rivieren en hemellichamen kregen een gezicht en een naam om ze menselijker en meer benaderbaar te maken. De Grieken schiepen de goden naar hun evenbeeld.

Vele schrijvers en kunstenaars laten zich inspireren door de Griekse Mythologie.

De verhalen over de goden en godinnen zijn ook in de psychologie en filosofie steeds terugkerende onderwerpen. De mythen worden nog steeds verteld en men probeert ze te ontrafelen om wat ze te vertellen hebben.

Zo vertegenwoordigt iedere god en godin een stukje van de mens. In de onwikkeling van je psysche is het leuk om te ontdekken dat je karakter eigenschappen heeft die overeenkomen met de goden.

Je ontdekt bijvoorbeeld wie doelgericht is en je helpt te focussen. Wie er analytisch is en dat goed weet in te zetten. Wie je leert om zijn emoties in balans te brengen en houden.

Aan de hand van de mythen over de goden, leren we die eigenschappen en kwaliteiten kennen. Door daar naar te luisteren en na te denken, kijk je naar jezelf en breng je aandacht naar je eigen je karakterstructuur.

Aandacht brengt bewustwording in dat wie jij bent. Kennis over jezelf brengt controle over je bewustzijn. En dat maakt dat je met aandacht in het leven kunt staan. Dat je weet vanwaaruit je beslissingen neemt en met welke behoefte dit doet.

Ik heb mij laten inspireren door de boeken van Jean Bolen “Godinnen in elke vrouw” en “Goden in elke man”. Iedere godin en god staat voor een ontwikkeling in het leven van de vrouw.

Ik nodig je uit om door middel van de Griekse Mythologie jezelf, te kennen en te herkennen en met de creatieve werkvorm SoulCollage® in beeld te brengen.