Godin Artemis

Artemis godin van de jacht en van de maan.

Doelgerichtheid – Competitie – Idealen – Kracht – Natuur – Vrijheid – Zusterschap

Wie was deze godin?

Artemis was de tweelingzus van Apollo. Artemis de godin van de maan, Apollo de god van de zon. Hun moeder heette Leto, bij de geboorte van haar broertje Apollo heeft Artemis haar moeder geholpen bij de bevalling. Beide kinderen, Artemis en Apollo zijn direct volwassen. Artemis ontdekt al snel hoe jonge kinderen genezen konden worden, en welk voedsel het beste was voor baby’s. Om deze reden werd Artemis ook wel de groot brengster van kinderen, of Baren godin, genoemd.

Doelgerichtheid 

Doelgerichtheid is de belangrijkste eigenschap van Artemis. Ze liet een zilveren boog maken en schoot altijd raak. Artemis leert je om focus op je doel houden.

Competitie

De competitieve aard van Artemis zorgt ervoor dat je net die stap meer zet, dat je net dat tandje erbij geeft waardoor je verder komt. Een Artemisvrouw gaat voor de winst.

Idealen

Artemis helpt je te leven naar jouw idealen. Ze zorgt ervoor dat je strijdbaar wordt als jouw idealen in het gedrang komen en zet je aan tot actie. De Artemis in jou wordt dan woedend.

Kracht

Een Artemis-vrouw houdt van uitdaging. Dingen doen die ze al kan, vindt ze snel saai. Ze zoekt nieuwe uitdagingen. Ze wil zich blijven ontwikkelen, of dat nu fysiek is, sociaal, of intellectueel.

Natuur

Artemis wordt ook wel de maangodin genoemd, en is sterk verbonden met het ritme van de maan. Artemis helpt je om mee te bewegen op het ritme van de natuur en de verbinding met jouw natuur te versterken.

Vrijheid

Om te gaan waar je wilt, te staan waar je staat en te zeggen wat je wilt zeggen. Artemis had een heel gebergte voor zichzelf, waarin ze zich liet vergezellen door haar nimfen. . Artemis kan je helpen om ruimte te nemen voor de zaken die voor jou belangrijk zijn.

Zusterschap

Artemis is bij uitstek de godin van de vrouwenemancipatie Als Artemis actief is in jou, dan steun je andere vrouwen door dik en dun en voel je je solidair met hen. Je zal nooit een andere vrouw omlaaghalen of achter haar rug om over haar roddelen. Ook op de werkvloer stel je je collegiaal en coöperatief op ten opzichte van andere vrouwen.

‘Vrouwen! Laten we onze oude wijsheden en nieuwe kracht en inspiraties delen met elkaar’ (Jean Bolen)

Ze heeft ook een aantal schaduwkanten, ze kan verbeten zijn, ze is vaak solistisch, erg op zichzelf en kan meedogenloos zijn en impulsief. Ze handelt vanuit haar impuls en niet zo zeer door er eerst over na te denken.

Een typische stressreactie is vechten.

Een echte Artemis vrouw heeft dan ook een aantal uitdagingen: ze mag wel wat meer mededogen ontwikkelingen voor zichzelf en anderen. Ze mag zich leren te ontspannen en ze mag leren harts verbindingen aan te gaan.