Godin Athena

Athena godin van de wijsheid, kunsten, oorlog en handwerk

Vaders dochter – Rationele wijsheid – Strategie – Ambacht – Analytisch – Bondgenoot – Ambitieus

Wie was deze godin?

Athena is de dochter van haar vader, het zgn. papa meisje.

Ze is geboren uit het hoofd van haar vader Zeus, haar moeder de oceaangodin Metis. Metis was een pré Olympische godin en Metis stond om haar wijsheid bekend, Athena heeft haar wijsheid voor het merendeel aan haar moeder te danken. Toch is Athena uit het hoofd van Zeus geboren.

Dat kwam omdat Zeus te horen had gekregen van de Aardgodin Gaea dat hij na het baren van zijn dochter machtiger dan hij zal worden. Hierop at Zeus Metis vlak voor de geboorte van Athena op en liet vervolgens bij de bevalling een gat in zijn hoofd slaan om zo te voorkomen dat zijn macht wordt overgedragen. Athena kwam volledig bewapend uit het hoofd van Zeus en is direct volwassen.

Ze was een oorlogsgodin maar boven alles de verpersoonlijking van de wijsheid, de kunstvaardigheid en beschermster van de diverse ambachten.

Rationeel

Athena wordt vaak afgebeeld met een uil, als symbool voor haar wijsheid: Helder denken, het hoofd koel houden in een emotionele situatie en midden in een conflict een goede tactiek bedenken. emoties.

Strategie

Waar Artemis het doel goed kan bepalen, bedenkt Athena een strategie om het doel ook daadwerkelijk te bereiken.

Athena helpt je om onderscheid te maken tussen zaken waar je wel, en zaken waar je geen invloed op hebt. Door je alleen te richten op zaken waar je wel invloed op hebt en de andere zaken te laten, vergroot je je invloed.

Ambacht

Athena was ook de godin van de ambachten.

Athena spoort je aan om goed te worden in je vak. Om te blijven studeren en oefenen en zo je kennis en kunde te blijven vergroten.

Efficiëntie

Athena is een pragmatisch godin, die je leert om effectief met je tijd om te gaan. Wat is de kortste route van A naar B? Ze houdt niet van treuzelen, tijd vermorsen en zinloze activiteiten.

Analytisch

Athena geeft je een antenne voor wat er in je omgeving gebeurt en overzicht over het geheel. Net als de uil leert Athena je om permanent alert te zijn en je omgeving goed waar te nemen. Een Athena vrouw is vaak de aangewezen vrouw om de leiding te nemen in een crisis.

Bondgenoten

Athena onderkent het belang van samenwerking met anderen om je eigen en gemeenschappelijke doelen te bereiken.

Ze mag werken aan:

Intimidatie – Materialistisch – Control freak –beheerst blijven

Haar uitdagingen zijn:

Beter leren omgaan met emoties, voor haarzelf als met de anderen. Perfectie loslaten.