Godin Hera

Hera godin van het huwelijk.

Vertrouwen – Verlangen – Verbinding – Hart – Koningin – Loyaliteit

Wie was deze godin?

Hera is de dochter van de Oergoden Cronus en Rhea en heeft twee oudere zussen, Demeter en Hestia

Hera, in het Latijns Juno, is de vrouw van Zeus en de voornaamste en belangrijkste godin van alle godinnen. Dat Zeus haar broer is, is niet belangrijk!

Ze is de beschermgodin van het huwelijk met als symbolen de appel en de granaatappel die aan het huwelijk zijn gewijd. Hera is kuis, maar ook heerszuchtig en heeft een jaloers karakter. Ze heeft de pauw gekozen als dier om met zijn verenkleed haar schoonheid te accentueren.

Hera heeft meerdere kinderen gekregen waaronder de oorlogsgod Ares en de godin van de jeugd Hebe.

Hera is een afhankelijke godin, de kwetsbare godin.

Vertrouwen

Hera zorgt ervoor dat je durft te vertrouwen én dat je alert bent op signalen dat je vertrouwen beschaamd wordt. Bedrogen worden is een groot relatietrauma. Het overkwam Hera meerdere malen. Ze werd telkens gekwetst door de amoureuze avonturen van haar man Zeus.

Verlangen

Hera helpt je om contact te maken met je verlangens. Als je niets meer te verlangen hebt, ben je dan klaar met leven? Materiële verlangens staan meestal voor een dieper verlangen, bijvoorbeeld naar ergens bij horen, naar macht, naar erkenning dat je de moeite waard bent.
Als je ergens naar verlangt, dan wens je jezelf iets wat er niet is maar waarvan je wel ongeveer weet of denkt te weten wat het je zal bieden.

Verbinding

Hera staat voor het menselijke verlangen naar verbind. Zij helpt je om je verbonden te voelen, bijvoorbeeld door in te zoomen op  overeenkomsten en gezamenlijke belangen. Ze gelooft dat de liefde weer nieuw leven in geblazen kan worden. Onder invloed van Hera zoekt een vrouw ook naar een soort mystieke eenwording, de innerlijke ervaring van het heilige huwelijk.

Hart

Onder invloed van Hera verbindt een vrouw zich met hart en ziel aan haar geliefde. Zij geeft zich met heel haar hart. Vol vertrouwen neemt ze het risico en waagt ze de sprong.

Een bedrogen vrouw kan onder invloed van Hera obsessief in beslag genomen worden door haar wraakzucht. De wraakzucht is vaak een psychische truc van een vrouw om zich machtig te voelen in plaats van afgewezen en gekwetst.

Koningin

Onder invloed van Hera neem je geen genoegen met de eerste de beste man (of vrouw) als partner. Hera zoekt een partner uit op basis van zijn succes en status in de wereld. Want zij ontleent haar positie en status aan die van hem. Onder invloed van Hera kan een vrouw haar partner ook opjutten om haar ambities waar te maken.

Partnerschap

Een Hera-vrouw vindt de zin van haar bestaan in een relatie. Zonder partner voelt het alsof er iets ontbreekt in haar leven, alsof haar leven nog niet echt begonnen is.

Loyaliteit

Een Hera-vrouw neemt haar trouwgelofte buitengewoon serieus. Het ja-woord is voor haar een indrukwekkend en emotioneel moment. ‘In voor- en tegenspoed’ zijn geen lege woorden, maar een serieuze gelofte. Onder invloed van Hera steun je je partner waar je maar kunt. Je verwacht ook van hem dat hij jou trouw is en zijn deel van de afspraken nakomt.

Haar typische stressreactie is ontkenning

Haar schaduwkanten zijn; wraakzuchtig en ontevreden

Haar uitdagingen zijn:

  • Vertrouw op je eigen kracht
  • Verbinding aan te gaan met andere vrouwen voor wederzijds support