Griekse god in jezelf

Na de succesreis met de godinnen door de wouden, steden, eilanden en onderwereld, is het nu tijd om de reis te vervolgen met aan onze zijde de goden:

De Griekse goden laten hun kwaliteiten en krachten aan je zien.

Jean S. Bolen schreef het boek “goden in iedere man”. In het boek omschrijft ze waaruit de psyche van de verschillende goden bestaan en welk onderdeel ze zijn in iedere vrouw.

De mythen zijn verhalen met diepe psychologische lagen. Van iedere god zijn mooie verhalen waaruit de karaktereigenschappen van de god (lees mens) naar voren komen. Naast deze eigenschappen komen ook de valkuilen die daar bij horen naar voren.

Door de karaktereigenschappen te onderzoeken, krijg je inzicht. Je leert zien wie de man is achter te oppervlakte. Er wordt aandacht besteed aan de krachtige innerlijke archetypen en aan de dwingende stereotypen, in een poging te begrijpen waar onze conflicten ontstaan en hoe we ermee om kunnen gaan.

Aan de hand van de verhalen over de Oude Grieken en hun goden geef je aandacht aan die eigenschappen die hedendaags nog steeds actueel zijn.

Naast de informatie gebruiken we de creatieve werkvorm SoulCollage®, die zich perfect leent om de Griekse goden in beeld te krijgen.

In het najaar van 2022 start ook weer de Goden reis die bestaat uit 8 momenten:

Dag 1 : ochtend God Zeus (op de SoulCollage® zolder)– vrijdag 2 september 2022

Dag 2 : ochtend God Poseidon –  zoomsessie – vrijdag 7 oktober 2022

Dag 3 : ochtend God Hades – zoomsessie – vrijdag 11 november 2022

Dag 4 : ochtend God Apollo – zoomsessie – zaterdag 3 december 2022

Dag 5 : ochtend God Hermes – (op de SoulCollage® zolder) vrijdag 27 januari 2023

Dag 6 : ochtend God Ares – zoomsessie – vrijdag 10 februari 2023

Dag 7 : ochtend God Hephaistos – zoomsessie – vrijdag 3 maart 2023

Dag 8 : ochtend God Dionysos – (op de SoulCollage® zolder) vrijdag 31 maart 2023

Individuele sessie  Het is mogelijk de godinnenreis individueel te volgen, een workshop duurt 3,5 uur, data worden in onderling overleg gepland.