Heb jij ook een idool?

Een Ogenblik voor jezelf Anita Dokter

Als pubermeisje had ik boven mijn bed een poster van een motorcrossrijder genaamd Frans Sigmans. Geen Michael Jackson of Golden Earring, nee een motorcrosser. In die tijd ging ik veel met mijn vader naar de motorcross in het zuiden en oosten van het land en genoot van de stoere mannen die op motoren rondcrosten in de modder. Frans was mijn idool en je had me toen niet moeten vragen waarom nu juist hij. Ik had het niet geweten…Inmiddels begrijp ik mijzelf beter en snap ik ook het begrip idool.Bij het SoulCollage®proces ontdekte ik na het plakken van dieren, bloemen, mensen, familieleden dat het ook erg fascinerend is om kaarten te maken van je idolen.

‘Mijn Frans’, is inmiddels ingeruild voor Olcay Gulsen, Koningin Maxima en Lilianne Ploumen. Van alle dames heb ik prachtige kaarten gemaakt en ze hebben mij ook echt wat te vertellen.

Zo leer ik van Olcay dat ik moet blijven knokken om mijn droom te verwezenlijken, op de kaart roept me glimlachend toe: “Geef niet op”.
Naar koningin Maxima kijk ik met bewondering naar hoe zijn haar charme en enthousiasme met iedereen deelt. Oordeelloos stapt ze op mensen af en begint een praatje. Ze moedigt mij aan: “Durf op mensen af te stappen!”.
Tot slot Lilianne Ploumen die blijvend vecht voor de rechten van vrouwen in allerlei situaties. Ze vertelt me dat de kracht van vrouwen zo belangrijk is. “Wij vrouwen zijn tot grote dingen in staat”.
Zij wijst mij op het tegeltje wat ik in Portugal kocht met daarop ‘DREAM BIG’. Deze vrouwen inspireren mijn. Zij zijn mijn idolen, omdat ze kwaliteiten hebben waaraan ik hard werk.

En jij? Wie is jouw idool en wat heeft deze jou te vertellen?

Je komt het te weten tijdens een workshop waarbij je een SoulCollage® maakt van jouw idool. Wil jij ook ontdekken welke krachtige boodschappen er in de kaart zitten verstopt?
Laat je verrassen, inspireren en ondersteunen in je zelfontwikkelingsproces.

Vrijdag 6 juli 2018 ben je welkom om kennis te maken met de kracht van afbeeldingen.