In de wachtkamer van Niemandsland

Een Ogenblik voor jezelf Anita Dokter
Afgelopen week zat ik in de wachtkamer.

Niet in de wachtkamer van de huisarts of tandarts, nee, in de wachtkamer van mijn leven! De kamer waar ik ben als ik in Niemandsland ben.

Snap je het nog? Ik begin overnieuw:

Afgelopen week was ik ziek, buikpijn, hoofdpijn, hoesten, koorts…kortom behoorlijk beroerd. Al mijn spieren deden pijn. Ik moest mij steeds maar weer uitrekken en voelde een dof gevoel in mijn hoofd.
Het enige wat ik wilde, was liggen in een warm bed en verder niets. Dat deed ik dan ook een paar volle dagen. De wereld om me heen draaide gewoon door en ik zwierf met koortsige gedachten door Niemandsland.
Langzaam trok de koorts weg en krabbelde ik uit bed.

Het wachten duurde wat langer dan ik wilde.
Het herstel van mijn lijf vroeg veel geduld en tijd om na te denken over van alles en nog wat.

Mijn gedachten draaiden rond in niemandsland, geen richting, geen begin, geen einde, een labyrint in het kwadraat.

Ik dacht na over wie je bent als je even niet werkt, wat je beweegt om iedere dag uit bed te stappen. Welke volgende stappen ik wilde zetten en of ik nu wel of niet hierover zou schrijven in de nieuwsbrief.

In de wachtkamer van Niemandsland waren er in het begin alleen maar vragen en onduidelijkheden. De tijd die ik heb genomen om daadwerkelijk te blijven waar ik was, heeft mij geholpen de antwoorden te vinden.

Door te vertrouwen op het proces van wachten, het te laten gebeuren, kwam alles op het juiste moment en ontdekte ik dat het zeer zinvol was om even in de wachtkamer te zijn.Uiteindelijk kwamen de antwoorden via de afbeeldingen op de SoulCollage® kaarten die ik maakte.

De kracht van wachten en vertrouwen dat alles op het juiste moment komt, is voor mij hetzelfde als het maken van een SoulCollage® kaart.

Ook in dat proces komt wat je nodig hebt. De juiste afbeeldingen die jou op dat moment iets belangrijks te vertellen hebben.

Durf jij ook te vertrouwen op jouw intuïtie waarmee je de afbeeldingen kiest?

Ontdek het in een introductieworkshop van SoulCollage® op vrijdag 20 april 2018.

Graag vertel ik je in de workshop alle ins- en outs van het proces, kun je onbeperkt kaarten maken en leer je meer over de belangrijke zin ‘Ik ben degene’.

Wil je meer informatie hebben of je inschrijven, mail