Armona 23 t/m 28 maart 2018

Een Ogenblik voor jezelf Anita Dokter

Op 23 maart 2018 stapte ik in het vliegtuig op weg naar Armona, een klein eilandje in Portugal voor de kust van Faro. Het gezelschap bestond uit Charissa, Renée, Sasja, Ineke en ik. We hadden elkaar voor het eerst ontmoet op de SoulCollage® Facilitator training in september 2017.
Op deze training leerden we ook Margareth kennen. Margareth woont op Armona en nodigde ons uit om naar Armona te komen. Nou dat laat ik me niet twee keer zeggen. En zo vertrokken vanaf Rotterdam richting Porto. Vanuit Porto met de taxi naar Olhao (stadje op vaste land) waar Margareth ons opwachtte om vervolgens met de boottaxi naar Armona te varen.

In een prachtig huis met uitzicht op een groot strand en zee, hebben we 5 dagen onszelf ondergedompeld in allerlei creatieve en psychologische processen. Het was heerlijk om SoulCollage® kaarten te maken, kennis te maken met Tarot en je geboorte-horoscoop via de Astrologie te onderzoeken.
Te leren hoe je een Haiku, een Japanse dichtkunst schrijft, te schrijven over je HUGGs (Huge Unbelievable Great Goals!). En als afsluiting een mooie strand mandala te maken.

De kennis die in eenieder aanwezig is hebben we met elkaar gedeeld. Heerlijke gesprekken gevoerd, soms verdrietige momenten, dan weer heerlijk zingen en lachen.

Een groep vrouwen met totaal verschillende achtergronden, maar met de passie voor SoulCollage® en eenieder op reis in haar persoonlijke zoektocht naar zelfverwezenlijking!

En dan Armona wat een goede vibe heeft het eiland, waar je heerlijk in je pyjama over een leeg strand kunt banjeren. In je nakie kunt zwemmen omdat toch niemand het ziet en heerlijk kunt wandelen langs de lagune en zee.

Deze reis heeft mij veel inspiratie gebracht die ik ook direct heb omgezet in grootste plannen. Zo schrijf ik aan een programma voor een retraite in het voorjaar en najaar op het eiland.

Vijf dagen heerlijk weg van de wereld, want zo voelt het echt, en met je eigen kracht en creativiteit aan het werk. Later in het jaar zal ik hierover meer informatie brengen.

Het was fijn om de energie van vrouwen te ervaren en een stukje mee te nemen in mijn eigen leven.