Nieuw begin

Sneeuw-maan
Als moeder heb ik tijdens mijn opvoeding wel eens een foutje gemaakt. Er waren dagen dat ik geen ‘goede’ moeder was omdat alles misliep. Je kent die dagen vast wel, alles loopt anders en niets lukt.

Als zo’n dag ten einde liep en de boys schoon en wel in diepe rust in hun bedje lagen, overdacht ik de dag. Soms moest ik huilen en ook wel lachen om dingen die volledig uit de hand waren gelopen. Na de overpeinzing, had ik altijd aan de troostende gedachte voor mijzelf: ‘morgen kan ik weer opnieuw beginnen’.

Het proces van vallen en opstaan met je jezelf daarin de ruimte gevend, dat je mag oefenen en dat het soms wat moeilijker gaat dan je wenst.

Mijn kinderen zijn inmiddels groot en kijken met liefde terug op hun jeugd. Ze hebben niet veel hinder overgehouden aan de ‘slechte momenten’ van hun moeder.

Vandaag de dag gebruik ik nog steeds de troostende gedachte als er zaken misgaan. Maar nu
bijvoorbeeld voor mijn onderneming waarin veel nieuwe dingen te ontdekken zijn. En waarbij vallen en weer opstaan regelmatig aan de orde zijn. Ook nu kijk ik aan het einde van de dag terug en denk: ‘morgen kan ik weer opnieuw beginnen’.

Dagelijks kun je opnieuw beginnen, ieder dag is een nieuwe start. Maar ook maandelijks is in de fases van de maan een moment dat je een nieuwe start kunt maken. De fase “Nieuwe Maan”, geeft je de ruimte om je intenties opnieuw neer te zetten en tot aan de volle maan tot wasdom te laten komen.

Dat moment laat ik niet ongebruikt voorbijgaan, iedere Nieuwe Maan gebruik ik mijn SoulCollage® kaarten en mijn intenties om ze te bekrachtigen. De kaarten en de vragen die ik stel geven mijn duidelijkheid en ruimte. Het is het juiste moment om te voelen of hoofd en hart nog op één lijn zitten.

Gisteravond verzorgde ik voor de eerste keer een workshop Nieuwe Maan & SoulCollage®.
Ik gebruikte de Nieuwe Maan fase als moment om mijn ervaringen te delen in een workshop.
 
Ik heb de legging uitgelegd en stap voor stap het proces gedeeld, zodat de deelnemers dit maandelijks zelf kunnen doen.

Het was een goed moment, waarbij de deelnemers waren verrast over de antwoorden en de kracht van de Nieuwe Maan.

Zaterdag 13 maart 2021 is het weer Nieuwe Maan, een volgend moment om je intenties kracht bij te zetten, antwoorden te vinden en richting te bepalen.

Liefs,
Anita

Geef een reactie